Ustna higiena in preventiva

Čeprav smo v 21. stoletju in je medicina zelo napredovala, pa znanost do danes še ni uspela najti zdravila za eno najbolj razširjenih bolezni in gotovo ene najbolj bolečih izkušenj bolečine - zobni karies. In tako sta zobna ščetka, ki izhaja še iz davne Kitajske in njena malo mlajša sorodnica zobna nitka, danes še zmeraj naše glavno obrambno sredstvo v boju z zobno gnilobo.

Kljub temu pa je znanje o preventivi danes toliko napredovalo, da preventiva v zobozdravstvu prevzema vedno večji pomen in osrednjo vlogo.

Za vas, dragi pacienti, je zelo pomembna motivacija, izobraževanje in kontrola zdravja ustne votline.

Redni zobozdravstveni pregledi bodo preprečili marsikatero neugodnost in bolečino v vaših ustih.

Kvaliteten zobozdravstveni pregled in čiščenje zob sta lahko vaš edini kontakt z zobozdravnikom.

Morate razumeti, da je usoda zdravja vaših zob v vaših rokah.

Samo popolna ustna higiena in vestno sodelovanje s svojim zobozdravnikom dajeta dobre in dolgotrajne rezultate ter poskrbita za čudovit in zdrav nasmešek.

Za dobro motivacijo pri nas skrbi asistentka Maja, izučena Top trenerka ustne higiene, ki vam bo pomagala izbrati zobno ščetko, vas naučila pravilne tehnike ščetkanja zob in vam predstavila najboljši izbor pripomočkov za ustno higieno.

Hitri opis pravilne tehnike čiščenja zob z zobno ščetko:

Ščetko prislonite na dlesni tako, da polovica vlakna prekriva dlesni in polovica zobe. Z nežnimi krožnimi gibi se od zgoraj navzdol in lahkim pritiskom pomikate preko vseh zob, od prvega k zadnjemu, na obe strani. Enako storite s spodnjimi zobmi, seveda v nasprotni smeri od spodaj navzgor.

Potem vse zobe očistite še na notranji strani (strani jezika in strani neba). Težko dostopna mesta enostavno očistimo, če ščetko obrnemo navpično.

Pripomočki:

  • Zobne paste
  • Zobna nitka
  • Interdentalne zobne ščetke


Zdrav nasmeh je vaša izbira in vaš odnos do vašega zdravja.